Солена торта с тортили

Пъстра, лесна и ефектна
Източник: Бон Апети
Дата: 18.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 тортили (пшенични)
600 г смляно месо от свинска плешка
300 г сирене „Чедър“
60 г краве масло
5 сушени червени чушки
4 скилидки чесън
1 глава лук
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. олио
1 ч. л. пушен лют червен пипер (или чипотле)
1 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус

за сервиране:
200 г заквасена сметана
100 г чери домати
1 авокадо
1/2 малка глава червен лук
1/2 малка зелена чушка
1/2 връзка кориандър
10 мл зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Солена торта с тортили
Тортилите се запържват до златисто, от двете страни, в намазан с масло тиган.
2
Солена торта с тортили 2
Чушките се накисват за 10–15 минути в 500 мл кипяща вода, след което се пюрират заедно с водата.
3
Солена торта с тортили 3
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в олиото.
4
Солена торта с тортили 4
Добавя се месото и се пържи, докато стане на трохи и започне да се карамелизира.
5
Солена торта с тортили 5
Прибавят се доматеният концентрат и чушковото пюре. Овкусява се със сол, черен пипер и кимион. Оставя се да къкри на много слаб огън, докато се получи гъст сос.
6
Солена торта с тортили 6
Дърпа се от котлона и се прибавя пушеният пипер.
7
Солена торта с тортили 7
В ринг с регулируем диаметър се поставя една тортила, върху нея се разпределя от соса, поръсва се с настърган чедър, слага се следващата тортила и така, докато свършат продуктите.
8
Солена торта с тортили 8
Накрая се слага тортила.Тортата се пече 20–25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
9
Солена торта с тортили 9
Доматите и чушката се нарязват на кубчета, червеният лук и кориандърът се наситняват, разбъркват се и готовата салца се овкусява със сол и зехтин.
10
Солена торта с тортили 10
Тортата се намазва със заквасена сметана, украсява се с резени авокадо и салца.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: