Солена торта с моркови и тиквички

Източник: Бон Апети
Дата: 22.03.2010
Солена торта с моркови и тиквички
 
Необходими продукти:
250 г брашно
100 г маргарин
5–6 с. л. подсолена вода
4 моркова
2 тиквички
1 ч. л. сол
100 г орехови ядки
1 стрък пресен лук
2 стръка копър
4 яйца
100 г растителна сметана
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Приготвя се меко и еластично тесто, като продуктите за него се омесват в подходяща купа. Готовото тесто се оставя да отлежи.
 

2
Морковите и тиквичките се настъргват на едро ренде и се поръсват със солта. Разбъркват се и се оставят да отлежат около 15 минути в цедка, след което зеленчуците се притискат добре с помощта на лъжица, за да се отцедят от сока. Към тях се прибавят смлените орехи, лукът и копърът, нарязани наситно, и всичко се разбърква.
 

3
Тестото се разточва на тънка кора с диаметър по-голям от този на тавата. Слага се в намаслена и набрашнена тава така, че хубаво да покрие стените, а стърчащите краища се отрязват. Слага се плънката и се разпределя равномерно.
4
Заливката се приготвя, като яйцата, сметаната и солта се разбиват, докато се смесят. След това се изсипват върху плънката.
5
Първите 15 минути тортата се пече в предварително загрята фурна на температура 200–220 градуса. След това температурата се намалява на 180 градуса и тортата се пече още 40–50 минути.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: