Солена торта с крем от сирене

Направена е по всички правила за торите – блат, крем, глазура, украса … И спокойно може да е единственото поднесено ястие за обяд или вечеря
Източник: Бон Апети
Дата: 26.07.2012
Солена торта с крем от сирене
 
Необходими продукти:
за блата:
200 г брашно
5 яйца
200 г кисело мляко
2 малки тиквички
1 скилидка чесън
120 мл зехтин
10 г бакпулвер
1 стрък мента
3 стръка босилек
сол на вкус

за крема:
450 г заквасена сметана
450 г цедено кисело мляко
300 г крем сирене
сол на вкус

за зеленчуковата смес:
200 г печени червени чушки
1 домат
3 моркова
150 г зелени маслини без костилка

за билковата смес:
1 връзка копър
1 връзка босилек
1/2 връзка магданоз
50 г орехи
1 скилидка чесън
50 мл зехтин
сокът от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус

за украса:
1–2 настъргани моркова
1/2 връзка магданоз
листа босилек


Начин на приготвяне:
1
Солена торта с крем от сирене

Тквичките се настъргват на едро ренде, посоляват се и се оставят да се отцедят.

 


2
Солена торта с крем от сирене 2

Яйцата за блата се разбиват до побеляване. Смесват се с киселото мляко, зехтина, наситнените босилек и мента, и с чесънът – стрит на паста.

 


3
Солена торта с крем от сирене 3

В купа се смесват сухите съставки за тестото – брашно, сол, бакпулвер. Двете смеси се съединяват и към тях се прибавят тиквичките.

 


4
Солена торта с крем от сирене 4

Сместа се изсипва във форма за торта, на дъното на която има пергаментова хартия. Пече се в загрята на 180 градуса фурна около 35 минути. Оставя се да се охлади и се разрязва напречно на три.

 


5
Солена торта с крем от сирене 5

Цеденото  мляко за крема се смесва със заквасената сметана и крем сиренето, посолява се, покрива се с фолио и се оставя в хладилник.

 


6
Солена торта с крем от сирене 6

Продуктите за билковата смес се пасират.

 


7
Солена торта с крем от сирене 7

Маслините за зеленчуковата смес се нарязват на кръгчета, морковите се настъргват на фино ренде, доматът се обелва и месестата му част заедно с чушките, се нарязват на кубчета. Всичко се смесва и разбърква.

 


8
Солена торта с крем от сирене 8

Върху единия блат се поставя 1/3 от пасираните билки, после 1/3 от крема и върху него 1/2 от зеленчуковата смес. Така се подрежда цялата торта, като отгоре се покрива с крем. Оставя се в хладилник да стегне за около 2 часа.

 


9
Солена торта с крем от сирене 9

Поднася се поръсена с настърганите моркови – отстрани и наситнения магданоз – в средата, а по страните се залепват листенца босилек.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2017
Направих рецептата, но тиквения блат не се наду, за това се наложи да пека нов, но все пак стана вкусно
5.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2014
Вкусно и приятно предиястие
4.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2015
Яна, за съжаление, към момента, няма такава техническа възможност.
3.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2014
Има ли възможност да качите видео как се приготвя солената торта?
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
а също така и за летните горещтини е перфектната лека вечеря
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: