Солена торта "Бон Апети 6"

Гост: Христо Груев
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 яйца
1 ч. л. майорана
1 ч. л. сминдух
1/2 ч. л. сол
250 г гъбена салата с майонеза
250 г руска салата
200 г шунка
1 краставица
1 домат
1 с. л. чили олио
1 с. л. олио с вкус на чубрица
1 кубче гъбен бульон
350 мл прясно мляко
20 мл олио
200 г брашно
1 с. л. кисело мляко
краве масло за намазване
1 пакет картофено пюре (120 г)
400 мл готварска сметана
50 г маслини
копър


Начин на приготвяне:
1
Солена торта \

Яйцата се разбиват с помощта на миксер, като постепенно се добавя олиото с чили и олиото с чубрица.


2
Солена торта \
Прибавят се последователно киселото мляко, прясното мляко и брашното. Готовата смес се прецежда през цедка.
3
Солена торта \
Палачинките се изпичат в предварително намаслен тиган, след което се намазват с масло.
4
Солена торта \
Гъбеният бульон се разтваря в 400 мл вода. Добавят се майораната, сминдухът, двата вида олио, маслините и солта.
5
Солена торта \
Готварската сметана се сипва в кипналия бульон. Слага се сухото картофено пюре и сместа се бърка до сгъстяване.
6
Солена торта \
Дъното на форма за торта се покрива с една палачинка и върху нея се сипва картофено пюре.
7
Солена торта \
Отгоре се поставя палачинка, намазва се с картофено пюре и руска салата и отново се покрива с палачинка.
8
Солена торта \
Сипват се пюре и руска салата и върху тях се подреждат парчетата шунка. Процедурата се повтаря, като след всеки ред пюре се разстила вид плънка.
9
Солена торта \
Последната палачинка се намазва с руска салата и тортата се оставя в хладилник за час и половина.
10
Солена торта \
Поднася се намазана с гъбена салата и украсена с резени домат, стръкове копър и резени краставица.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


250 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: