Солена палачинкова торта

Източник: Krasimira Georgieva
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 01.12.2015
Солена палачинкова торта
Солена палачинкова торта
 
Необходими продукти:
за палачинките:
1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 кофичка вода
1 к. л. сол
1 ч. л. сода бикарбонат
брашно
олио

за плънката:
200-300 г майонеза
лютеница
200 г кашкавал
200 г сирене
200 г шунка
5-6 кисели краставички

за декорация:
4 сварени яйца
маслини
царевица (от консерва)
1 морков


Начин на приготвяне:
1
Посочените продукти за палачинките се смесват и се разбъркват, като се слага толкова брашно, така че да се получи гъста каша. В намазан с олио тиган се приготвят палачинки и се оставят да изстинат.
2
Кашкавалът и сиренето се настъргват.
3
Шунката и киселите краставички се нарязват.
4
Тортата се сглобява като се редят палачинка, майонеза, сирене, палачинка, майонеза, шунка, палачинка, лютеница, кашкавал, палачинка - и така, докато свършат продуктите.
5
Тортата се намазва с майонеза от всички страни и се декорира със сварените яйца, нарязаните на шайби маслини и морков и с царевица (или според въображението ви). Оставя се в хладилник за няколко часа, за да стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2016
Страхотна е.
1.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2016
Винаги много вкусна и с възможност за импровизации :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


305 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: