Солен кейк с тиквички, халуми и чери домати

Сиренето придава специфичен, много приятен вкус, тиквичките са зеленчуковия акцент, а доматите носят свежест
Източник: Бон Апети
Дата: 20.05.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
5 яйца
300 г малки тиквички
200 г сирене „Халуми“
1 пакетче бакпулвер
60 мл зехтин „Екстра върджин“
1 връзка копър
сол и черен пипер
10 чери доматчета


Начин на приготвяне:
1
Солен кейк с тиквички, халуми и чери домати

Тиквичките се настъргват на едро ренде, сиренето халуми –  на ситно. В купа се смесват брашното, бакпулвера, сол и черен пипер. Прибавят се сиренето, тиквичките, яйцата, зехтинът и наситненият копър. Разбърква се с лъжица.

 


2
Солен кейк с тиквички, халуми и чери домати 2

Сместа се изсипва във форма терин, в която има намокрена пергаментова хартия.

 


3
Солен кейк с тиквички, халуми и чери домати 3

Отгоре се подреждат чери доматчетата, без да се режат.

 


4
Солен кейк с тиквички, халуми и чери домати 4

Кейкът се пече за около 1 час и 10 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

14.07.2023
Аз сложих камембер и моцарела, много е добре:))))
5.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2023
Вкусно
4.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2014
Интересна комбинация от вкусове.
3.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2013
Нямаше от къде да взема халуми и сложих пармезан,затова смених и копъра с мащерка- стана супер!
2.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2014
Стефка, може да използваш същото количество кашкавал или краве сирене, но вкусът разбира се ще е различен :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


177 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: