Солен кейк с протеиново брашно

Закуска за малки и големи
Източник: Дарина
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 09.06.2019
Солен кейк с протеиново брашно
Солен кейк с протеиново брашно
Солен кейк с протеиново брашно
 
Необходими продукти:
3 яйца
1 с.л. олио
1 с.л. кисело мляко
100 г протеиново брашно
100 г сирене
100 г кашкавал
1/2 пакетче бакпулвер
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. сух копър


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват добре, прибавят се киселото мляко и олиото. Продължава да се разбива, докато се получи хомогенна смес.
2
Постепенно се сипва брашното, смесено с бакпулвера. Разбърква се. Прибавят се и настърганите сирене и кашкавал. Накрая се овкусява с чубрицата, копъра и сол на вкус.
3
Сместа се изсипва във форма за печене, предварително намазана с олио и поръсена с брашно. Пече се около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Проверява се с клечка.

Съвет:
Може да се сервира със салата от домати или марули.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: