Солен кейк с прошуто и сушени домати

Тук вместо ванилия слагаме риган, сушените плодове заменихме със сушени домати, какаото отстъпва място на твърдо сирене, а ядките на прошуто. Така вместо сладък, ще приготвим солен, много ароматен кейк
Източник: Бон Апети
Дата: 08.11.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
360 г брашно
6 яйца
100 г сирене „Грана падано”
100 г прошуто
150 г сушени домати
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. зехтин „Екстра върджин”
1 с. л. бакпулвер
1 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Солен кейк с прошуто и сушени домати

Яйцата се разбиват с миксер около 5 минути, докато побелеят.

 


2
Солен кейк с прошуто и сушени домати 2

Към тях се наливат зехтинът и прясното мляко, разбърква се отново.

 


3
Солен кейк с прошуто и сушени домати 3

В купа се смесват брашното, бакпулверът, сол, пипер и ригана. Към сухите съставки се налива яйчената смес, разбърква се с бъркалка докато се получи тесто.

 


4
Солен кейк с прошуто и сушени домати 4

Сиренето се настъргва на ситно ренде и се прибавя към тестото, като се запазват 3 с. л. от него за поръсване.

 


5
Солен кейк с прошуто и сушени домати 5

Сушените домати и прошутото се нарязват на тънки лентички и също се прибавят в сместа.

 


6
Солен кейк с прошуто и сушени домати 6

С намокрена пергаментова хартия се покриват дъното и стените на форма терин.

 


7
Солен кейк с прошуто и сушени домати 7

Отгоре се излива тестото и се поръсва със заделеното настъргано сирене.

 


8
Солен кейк с прошуто и сушени домати 8

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 45 минути. Охлажда се, нарязва се и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: