Солен кекс с магданоз

Лек и свеж, перфектен за закуска
Източник: поли
ТИТЛА: Чирак
Дата: 04.06.2016
Солен кекс с магданоз
 
Необходими продукти:
200 г краве сирене
1 връзка магданоз
1 пакетче бакпулвер
350 г брашно
4 яйца
1 жълтък
200 г кисело мляко
80 г краве масло (+ за намазване)


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват с миксер.
2
Постепенно и при непрекъснато разбиване, към тях се прибавят киселото мляко и разтопеното масло.
3
Постепенно се сипват брашното (ако е нужно, се слага и малко повече от посоченото количество) и бакпулверът, до получаване на гъста кексова смес.
4
Сиренето се намачква с вилица.
5
Магданозът се почиства от дръжките и се наситнява.
6
Сиренето и магданозът се прибавят към сместа и се разбърква с шпатула.
7
Сместа се изсипва в тавичка с незалепващо покритие, застлана с пергаментова хартия.

8
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор). Щом се образува коричка, кексът се намазва с разбития с малко разтопено масло жълтък и се пече до готовност - около 40 минути.


Съвет:
Може да разрежете охладения кекс на малки парчета и да го гарнирате с чери доматчета и сирене „Рикота“ - получава се страхотно предястие, подходящо за червено вино.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2017
Изглежда страхотно. Задължително ще пробвам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: