Солен хлебен пудинг

Лесна и много апетитна идея
Източник: Бон Апети
Дата: 23.11.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
21 филии бял хляб за тост
500 г колбас по желание
350 г кашкавал
500 мл прясно мляко
8 яйца
6 печени червени чушки (от буркан, без оцет)
2 с. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Солен хлебен пудинг
Колбасът и чушките се накълцват, а кашкавалът се настъргва на едро ренде.
2
Солен хлебен пудинг 2
Тавата за печене се маже с масло и в нея се подреждат плътно няколко филийки бял хляб.
3
Солен хлебен пудинг 3
Поръсват се с половината от колбаса, кашкавала и печените чушки.
4
Солен хлебен пудинг 4
Подрежда се втори пласт филийки, поръсват се останалите колбас, кашкавал и чушки и отново се редят филийки.
5
Солен хлебен пудинг 5
Яйцата се разбиват с млякото и горчицата, овкусяват се със сол и черен пипер и сместа се налива в тавата.
6
Солен хлебен пудинг 6
Прибира се за 1–2 часа в хладилник, за да може хлябът да поеме течността. По желание преди печене се поръсва с още кашкавал.
7
Солен хлебен пудинг 7
Пече се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 30 минути.
8
Солен хлебен пудинг 8
Охлажда се леко, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2015
Мисля, че се получи добре :)
11.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2015
При мен се получи пълна парадоя, заради кашкавала, който не се разтече, а уж беше от краве мляко. Вижда се на снимката как седи като гума!
10.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2015
Стана много вкусно, добавих и маслини, а отгоре намазах и с малко доматен сос !
9.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2015
И аз пропуснах колбасите сложих сирене и кашкавал . Заливката я направих с косело мляко и яйцата . Получи се много вкусно . :)
8.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2015
Аз пропуснах колбаса и добавих топено сирене и малко кисели краставички. С малко продукти става нещо много вкусно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: