Сол с бекон

Почти идеалната подправка
Източник: Бон Апети
Дата: 30.03.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г бекон (на ленти)
250 г морска сол
1/2 ч. л. пушен лют червен пипер
2 стръка мащерка


Начин на приготвяне:
1
Сол с бекон
Лентите бекон се подреждат в тава с незалепващо покритие на три реда, като между тях се слагат листове пергаментова хартия.
2
Сол с бекон 2
Пече се в загрята на 170 градуса фурна с вентилатор, докато стане златист и хрупкав – около 30 минути.
3
Сол с бекон 3
Изважда се върху кухненска хартия и се оставя да се охлади.
4
Сол с бекон 4
След това се смила в блендер.
5
Сол с бекон 5
Добавят се солта, пушеният червен пипер и мащерката и отново се разбива.
6
Сол с бекон 6
Сместа се сипва в бурканче и се съхранява в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2015
Светлана, може да се съхранява в хладилник сравнително дълго време, минимум 2-3 месеца.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2015
Колко време може да се съхранява в хладилник?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


273 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: