Сока с маслини и печени зеленчуци

Вкусни нахутени палачинки
Източник: Бон Апети
Дата: 25.03.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
180 г брашно от нахут
350 мл вода
6 с. л. зехтин „Екстра върджин“ (+ за намазване)
2 с. л. балсамов оцет
1/4 връзка магданоз
1 ч. л. риган
300 г чери домати
150 г маслини „Каламата“
4 червени чушки
4 моркова
3 глави червен лук
3 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сока с маслини и печени зеленчуци
Нахутеното брашно се запича на сух тиган, за да стане по-ароматно.
2
Сока с маслини и печени зеленчуци 2
Охлажда се и се смесва с накълцания магданоз, ригана, водата, 3 с. л. от зехтина, сол и черен пипер. Сместа се оставя в хладилник за 1 час.
3
Сока с маслини и печени зеленчуци 3
Чушките, морковите и червеният лук се почистват и се нарязват на кубчета, а чесънът се обелва. Зеленчуците се слагат в тава, поливат се с останалия зехтин и балсамовия оцет, овкусяват се със сол и черен пипер, и се пекат около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна.
4
Сока с маслини и печени зеленчуци 4
След това фурната се загрява на 220 градуса и в нея се слага тава. Чери доматите се разполовяват, слагат се при зеленчуците и се пекат 5 минути. След това зеленчуците се изваждат от фурната.

5
Сока с маслини и печени зеленчуци 5
Маслините се почистват от костилките и се наситняват.
6
Сока с маслини и печени зеленчуци 6
Когато тавата е загрята, се изважда от фурната, полива се със зехтин и в нея се излива предварително разбърканата смес за нахутената палачинка, поръсва се с маслини и по желание с още зехтин и се пече до готовност – 10 минути.

7
Сока с маслини и печени зеленчуци 7
Соката се реже на парчета и се гарнира със зеленчуците.


Съвет:
Ако не държите ястието да е постно, по желание може да поднесете палачинката и със запечено пилешко филе.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2015
Изключително вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2015
Моят сока със зеленчуци стана превъзходно, само че с една промяна вместо нахутено брашно го замених със царевично повярвай те ми идеален.Приятен апетит.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: