Сока с дип от риба тон

Голяма печена палачинка с брашно от нахут. Рецептата идва от Прованса
Източник: Бон Апети
Дата: 14.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 ч. ч. брашно от нахут
1/2 глава лук
5 с. л. зехтин
1 ч. ч. топла вода
1 ч. л. сол
1 ч. л. черен пипер

за дипа от риба тон:
2 консерви риба тон
150 крем сирене
1 скилидка чесън
2 стръка селъри
150 г сирене „Чедър“
100 г заквасена сметана
сокът от 1/2 лимон
1/2 ч. л. лют сос
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка пресен кориандър
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сока с дип от риба тон

За тестото в купа се смесват брашното от нахут, солта и пиперът. Добавя се топлата вода и се разбърква до хомогенна смес. Лукът се нарязва на много тънки шайби и заедно с 2 с. л. от зехтина се добавя към сместа.

 

 


2
Сока с дип от риба тон 2

Тавичката с незалепващо покритие се слага да загрее във фурна на 220 градуса. След това се сипва останалия зехтин, налива се сместа и се разстила равномерно. Пече се във фурната на същата температура за 15–20 минути.

 


3
Сока с дип от риба тон 3

Готовата сока се нарязва на правоъгълни парчета.

 


4
Сока с дип от риба тон 4

Селърито се обелва и се наситнява, магданозът и кориандърът също се нарязват наситно, чедърът се настъргва на ситно ренде, а чесънът се прави на паста. Рибата се отцежда и се смесва с всички останали продукти. Овкусява се със сол и черен пипер.

 

 


5
Сока с дип от риба тон 5

Разбърква се добре и се поднася с нарязаната сока.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2014
СТРАХОТНА РЕЦЕПТА
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: