Сочни свински котлети с печени моркови

Ароматни, крехки и изкусителни
Източник: Бон Апети
Дата: 22.02.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 свински котлета
800 г моркови
140 г морска сол
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 лимон
4 стръка мащерка
1 стрък розмарин
2 дафинови листа
2 с. л. ретро горчица
1 ч. л. пипер меланж
зехтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Сочни свински котлети с печени моркови
В дълбок съд се смесват лукът, нарязан на полумесеци, пиперът, солта, 500 мл вода, смачканите скилидки чесън, мащерката, розмаринът и дафиновите листа.
2
Сочни свински котлети с печени моркови 2
Кипва се и когато солта се разтвори, съдът се дърпа от котлона и саламурата се охлажда в купа с много лед.
3
Сочни свински котлети с печени моркови 3
Прибавя се и разполовеният лимон, като сокът му се изстисква. Пържолите се слагат в саламурата и се оставят за едно денонощие в хладилник.
4
Сочни свински котлети с печени моркови 4
След това се измиват и се подсушават.
5
Сочни свински котлети с печени моркови 5
Морковите се обелват и се нарязват косо на парчета, слагат се в тава и се овкусяват със зехтин, сол и пипер.
6
Сочни свински котлети с печени моркови 6
Отгоре се подреждат котлетите, намазани с горчицата. Поливат се със зехтин.
7
Сочни свински котлети с печени моркови 7
В тавата се наливат 1–2 пръста вода.
8
Сочни свински котлети с печени моркови 8
Пече се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 25 минути.
9
Сочни свински котлети с печени моркови 9
Котлетите трябва да останат сочни, а морковите – хрупкави.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: