Снежни бисквитки

С дъх на канела и мед
ТИТЛА: Чирак
Дата: 14.01.2017
Снежни бисквитки
 
Необходими продукти:
2 яйца
1 ч. ч. олио
1 ч. ч. пудра захар
1 к. ч. мед
1 ч. л. сода за хляб
1 ч. л. канела
600 г брашно


Начин на приготвяне:
1
Разбивате яйцата с олиото (най-добре с миксер). Добавяте пудрата захар и меда, и отново разбивате много старателно.

2
Пресявате брашното и заедно със содата и канелата го добавяте, лъжица по лъжица, към яйчената смес. Докато сместа е по-рядка бъркайте с миксер (може и с тел или с вилица), а след като се получи тесто го извадете от купата и месете с ръце.
3
Добавяйте брашно и месете до получаване на лепкаво, средно твърдо тесто. Необходим е около 1/2 кг брашно. Количеството брашно може да прецените спрямо това, колко лепкаво е тестото – трябва да се отделя лесно и да не залепва по ръцете.
4
От готовото тесто оформете топчета с големината на маслина, (или пък го разточете с дебелина от около 0,5 см и използвайте формички за сладки). За да се получат камбанките, елхичките, ангелчетата и цялата компания е необходимо, тестото да не е разточено много тънко, защото в противен случай няма да можете да ги отделите от работния плот.
5
Печете сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна, върху хартия за печене. Готови са горе-долу, когато придобият лек розов цвят и кухнята се изпълни с аромат на пресни сладки. Важно е да не се препекат, защото няма да бъдат така вкусни.


Съвети:
Аз пекох на 160 градуса, защото първата партида сладки леко се препекоха.

Слепих някои от бисквитките с шоколадова глазура, за която са ви нужни 100 г млечен шоколад и 1 ч. л. краве масло, които се разтопяват заедно на водна баня.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: