Смокинови тарталети

Симпатични сладки хапки, с вкус на лято
Източник: Бон Апети
Дата: 01.09.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г краве масло (на стайна температура)
50 г захар (+ за поръсване)
2 яйца
125 г белени бадеми
25 г брашно
250 г смокини
100 г конфитюр от малини
пудра захар за поръсване
морска сол за печене

за тестото:
180 г брашно
90 г краве масло (студено)
50 г пудра захар
1 жълтък
кората от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Смокинови тарталети
Тестото се приготвя като брашното се смесва с пудрата захар и настърганата лимонова кора. Добавя се маслото и сместа се смила в блендер, докато стане на трохи.
2
Смокинови тарталети 2
Прибавя се жълтъкът и се разбива отново.
3
Смокинови тарталети 3
Тестото се оформя на топка, увива се в прозрачно фолио и се прибира за 1 час в хладилник.
4
Смокинови тарталети 4
След това тестото се разточва върху набрашнен плот.
5
Смокинови тарталети 5
Разпределя се във формички за тарталети с подвижно дъно и се оставя в хладилник за 15 минути.
6
Смокинови тарталети 6
Върху тестото се слага хартия за печене, отгоре се сипва морска сол и се пече 15 минути в загрята на 180 градуса фурна.
7
Смокинови тарталети 7
След това хартията със солта се отстраняват, пече се още 5 минути и се охлажда.
8
Смокинови тарталети 8
Бадемите се смилат със захарта.
9
Смокинови тарталети 9
Маслото се разбива до побеляване и едно по едно, при постоянно разбиване, се добавят яйцата.
10
Смокинови тарталети 10
Сипват се смлените със захарта бадеми и брашното, и се разбърква.
11
Смокинови тарталети 11
Основите на тарталетите се мажат с конфитюра и отгоре се разпределя бадемовата смес.

12
Смокинови тарталети 12
Слагат се разполовените смокини, с разреза надолу. Поръсват се със захар и се пекат около 30 минути в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор. Готовите тарталети се охлаждат, поръсват се с пудра захар и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: