Смокинов кейк с бадеми и шоколад.

Източник: Фен Кулинар
ТИТЛА: Чирак
Дата: 06.11.2009
Смокинов кейк с бадеми и шоколад.
 
Необходими продукти:
3-4 смокини
150 г бадеми
150 г натурален шоколад
50 г нишесте
100 г захар
1 пакетче бакпулвер
5 яйца
1 пакетче ванилия
настъргана кора от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Бадемите се смилат в блендер с малко захар, шоколадът се нарязва на дребни парчета и също се смила.
2
Смесваме сухите съставки - бадемите, шоколада, лимоновата кора, бакпулвера отделно разбиваме яйцата със захарта с миксер на пухкава смес.
3
Нарязваме надребно смокините, като оставяме една от тях за кратко в камерата леко да се замрази.
4
Замразената смокиня се реже после на тънки филийки, които се подреждат отгоре.
5
Събираме двете смеси - яйчената и сухата, със смокините, ванилията изсипваме сместа в предварително намазана с масло и поръсена с брашно тавичка.
6
Отгоре нареждаме тънките филийки от последната смокиня печем 40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: