Сметанова салата на Кети

Източник: Бон Апети
Дата: 05.07.2003
Сметанова салата на Кети
 
Необходими продукти:
3 паунда малки млади картофи (1,5 кг)
1 връзка зелен лук
2 стръка целина
1 връзка магданоз
2 с. л. горчица
2 с. л. оцет
захар или заместител на вкус
1/2 ч. ч. сладка туршиена саламура
1 1/2 ч. ч. майонеза
1/2–3/4 ч. ч. заквасена сметана


Начин на приготвяне:
1
Сметанова салата на Кети
Картофите се сваряват, но не се белят. Лукът, целината и магданозът се нарязват наситно и се слагат в голяма купа. Горчицата, захарта и оцетът се разбъркват и се прибавят към лучената смес.
2
Сметанова салата на Кети 2
Докато са горещи, сварените картофи се режат на четири, прибавят се към лучената смес, леко се разбъркват и се оставят да изстинат за няколко минути.
3
Сметанова салата на Кети 3
Прибавят се туршиената саламура и майонезата, слага се още захар, ако е необходимо, както и сол и черен пипер. Преди да се сервира, се прибавя сметаната и се поръсва с магданоз.
ЗАБЕЛЕЖКА: 1 паунд = 450 грама.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: