Следколедна пастърма по гърбовски

Гости: Христо Гърбов и Любо Нейков
Източник: Бон Апети
Дата: 29.12.2007
Следколедна пастърма по гърбовски
 
Необходими продукти:
3 кг телешки шол (вайсбрат)
1 с. л. червен пипер
1 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. чимен
1 в. ч. червено вино
2-3 с. л. брашно
1 л вода
500 г морска сол


Начин на приготвяне:
1
Следколедна пастърма по гърбовски
Месото се почиства от жилите, нарязва се на парчета и се оставя да престои в саламурата 48 часа.
2
Следколедна пастърма по гърбовски 2
След това се подсушава добре и се поставя между две дъски, които се пристягат така, че месото да се изтъни. Оставя се да престои притиснато по този начин още около 48 часа.
3
Следколедна пастърма по гърбовски 3
Подправките се сипват в купичка, заливат се с виното и сместа се сгъстява с брашното.
4
Следколедна пастърма по гърбовски 4
Месото се натрива с получената паста. Всяко парче се пробива с шиш и се суши една седмица. (При по-продължително сушене пастърмата може да стане много твърда.)
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: