Сладоледов пай с банани

Източник: Катя Ганчева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 18.05.2010
Сладоледов пай с банани
 
Необходими продукти:
200 г обикновенни бисквити
80 г краве масло
50 г орехови ядки
1/2 ч. л. канела
1 л сметанов сладолед
200 мл течна сметана
2 банана
1 консерва ананас на шайби (може и пресен)
100 г шоколад
50 мл готварска сметана


Начин на приготвяне:
1
Сладоледът се оставя да се размекне на стайна температура.
2
Бисквитите се смилат на трохи, поръсват се с канела и се добавят смлените орехови ядки. При непрекъснато разбъркване се налива разтопеното масло. Готовото бисквитено тесто се разпределя във форма за кекс с отделящо се дъно. Трябва добре да се притисне с лъжица, за да се оформи ръб по стената. Оставя се в хладилник да стегне. Щом стегне върху блата се разпределя мекият сладолед и отгоре се подреждат колелца банан.
3
Сметаната се разбива на сняг и с помощта на пош се гарнира върху бананите и сладоледа, след което се оставя да стегне във фризер 2-3 часа.
4
Готварската сметана се загрява и се добавя начупеният на парченца шоколад, като се бърка, докато се разтопи. Вари се 1-2 минути и с топлия топинг се залива всяко парче от сладоледовия пай. Отгоре се поставя по една шайба ананас и се сервира. Добър апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


265 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: