Сладоледена торта

Източник: Бон Апети
Дата: 10.05.2002
Сладоледена торта
 
Необходими продукти:
1 буркан праскови
1 пакетче обикновени бисквити
250 г течна сметана
50 г краве масло
3 яйца
3/4 ч. ч. захар
1 пакетче ванилия
1 ч. л. нескафе
шоколадов сироп за украса


Начин на приготвяне:
1
Сладоледена торта
Жълтъците, маслото и захарта се разбиват до получаването на гъст крем. Разрежда се със сметана и се разбива, докато се получи пухкава смес.
2
Сладоледена торта 2
Малко преди сместа да е готова, се добавят ванилия и нескафе и се разбива до готовност.
3
Сладоледена торта 3
Белтъците се разбиват на сняг и се слагат в крема, за да не се получат ледени кристали при замразяването на тортата. Сместа се разбърква много внимателно, за да не спаднат белтъците.
4
Сладоледена торта 4
Прасковите се нарязват на кубчета. Бисквитите се накисват в сока от прасковите за не повече от 30-40 секунди.
5
Сладоледена торта 5
Във форма с отделящо се дъно се слага малка част от крема. Отгоре се подреждат бисквитите, върху тях равномерно се разпределят прасковите и се покрива с останалата част от крема.
6
Сладоледена торта 6
Тортата се украсява по желание и се слага във фризер за не повече от 7-8 часа (в камера може да престои една нощ). Разрязва се на порционни парчета и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2013
Правила съм я преди години - беше успешна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: