Сладолед със синьо „Кюрасо“ и мед

Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2010
Сладолед със синьо „Кюрасо“ и мед
 
Необходими продукти:
700 мл сладкарска сметана
4 с. л. захар
2 с. л. мед
50 мл синьо „Кюрасо“
сокът от 2 лайма
2 белтъка
4 листа босилек
шоколадови стърготини
ядки по избор


Начин на приготвяне:
1
Захарта и медът се слагат в касерола, наливат се 200 мл вода и сиропът се вари около 7 минути на умерен огън. Оставя се да изстине.
2
Сметаната се разбива на сняг, сипват се ликьорът и сокът от лайм.
3
Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се добавят към сметаната. Налива се и изстиналият сироп и се разбърква. Сместа се сипва в съд и се оставя във фризер за около 2 часа.
4
С помощта на затоплена лъжица за сладолед се отделят топки и се разпределят в купи за сервиране. Украсява се с шоколадови стърготини, листата босилек и натрошени ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: