Сладолед с маскарпоне и ягоди

Свежо лятно предложение
Източник: Мая Георгиева
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 14.06.2015
Сладолед с маскарпоне и ягоди
 
Необходими продукти:
за сладоледа:
200 г сирене „Маскарпоне“
200 мл сладкарска сметана
1 консерва подсладено кондензирано мляко
1 ванилия

за соса:
300 г ягоди
3-4 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Разбъркваме маскарпонето и кондензираното мляко, до хомогенизиране и добавяме сметаната и ванилията. Разбиваме до сгъстяване на крема.
2
В подходящ съд (или кутия) изсипваме пласт крем, пласт ягодов сос, пак крем и пак сос. Завършваме със сос и замразяваме във фризер за 3-4 часа.
3
Ягодовият сос се приготвя като ягодите се пасират и се кипват на котлона за около 10 минути, заедно със захарта, след което се охлажда.
4
Сервираме сладоледа в подходящи чаши, гарниран с ядки и бисквитки.


Съвет:
Вместо сладкарска сметана може да използвате заквасена сметана, но тогава ще трябва да добавите 2-3 с. л. пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2015
Добър резултат с всякакви плодове-кой каквото обича.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2015
моят вариант - със сладко от череши.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: