Сладкото руло на Дина

Руло с конфитюр от сини сливи
Източник: Nina
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 18.11.2023
Сладкото руло на Дина
 
Необходими продукти:
6 яйца
9 с.л. брашно
9 с.л. бяла захар
1 щипка сол
1 пакетче ванилова захар
200 г конфитюр от сини сливи
3 с.л. бяла захар
3 с.л. канела
1 с.л. настъргано индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Плитката тава от фурната се застила с лист хартия за готвене и се намазва със масло. Фурната се загрява на 180 градуса.
2
Приготвят се 2 напълно сухи дълбоки съда и миксер. Разделят се белтъците от жълтъците. В по-големия съд се слагат белтъците, солта и ванилията и се бъркат на бавна скорост 1 минута, след което се добавят лъжица по лъжица 4 с.л. бяла захар. Бърка се до твърда пяна.
3
В другата купа се бъркат 6 жълтъка и 5 с.л. бяла захар до побеляване.
4
Към белтъците внимателно се добавят сместа с жълтъците, както и брашното (лъжица по лъжица), като се редуват и се бърка внимателно с шпатула. Изсипва се внимателно готовата смес в тавата и леко се заравнява.
5
Тавата се слава в предварително загрятата фурна за 10–15 минути или до почервеняване на блата.
6
Намокря се чиста кухненска памучна кърпа и се поставя на плота разгъната. Готовият блат се слага върху мократа кърпа и внимателно се увива на руло.
7
След като рулото изстине напълно, то се развива внимателно и се намазва с конфитюра.
8
На плота се поставя лист прозрачно фолио, който трябва да е по-голям от рулото. Върху фолиото се поръсват 3 с.л. канела, 3 с.л. захар и индийскота орехче. Рулото се овалва в сместа, като се завива като бонбон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: