Сладко-кисели зеленчуци с кашу

Източник: Бон Апети
Дата: 19.04.2010
Сладко-кисели зеленчуци с кашу
 
Необходими продукти:
2 глави лук
2 с. л. фъстъчено олио (тиквено или зехтин)
2 моркова (200 г)
300 г броколи
3 тиквички (600 г)
100 г кафява захар
50 мл соев сос
100 мл оризов оцет (ябълков)
1 ч. л. едро смляно чили
120 г кашу


Начин на приготвяне:
1
Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в сгорещеното фъстъчено олио, докато омекне. Добавят се морковите, нарязани на тънки шайби по диагонал.
2
След около 2 минути се прибавят и разполовените розички броколи, тиквичките, нарязани на едри парчета и се поръсва захарта. Разбърква се и се налива соевият сос.
3
Сипва се оцетът и зеленчуците се задушават още около 5 минути, докато се изпари течността. Малко преди тиганът да се оттегли от огъня, се поръсва с чили.
4
Кашуто се пече около 5 минути в предварително сгорещена на 200 градуса фурна или на сух тиган около 3 минути и се поръсва върху задушените зеленчуци.
 
 
Съвет:
Ако не сте почитатели на вегетарианската кухня, пригответе ястието с пилешко месо, като го нарежете на кубчета и го добавите в тигана след лука и морковите.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


269 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: