Сладко-кисела супа с гъби и тофу

Азиатска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 23.07.2008
Сладко-кисела супа с гъби и тофу
 
Необходими продукти:
200 г тофу
200 г печурки
100 г пресен лук
2 кубчета зеленчуков бульон
2 с. л. нишесте
2 с. л. оцет
1 с. л. захар
1 ч. л. сусамово олио
1/4 ч. л. джинджифил
2 яйца
100 г глава целина
2 стръка магданоз
1 с. л. соев сос


Начин на приготвяне:
1
Сладко-кисела супа с гъби и тофу

Целината, бялата част на пресния лук и гъбите се нарязват наедро, прехвърлят се в тенджера, стриват се двете кубчета зеленчуков бульон и се заливат с 1 л студена вода.


2
Сладко-кисела супа с гъби и тофу 2

Добавя се бульонът и се вари 5 минути, след като водата кипне.


3
Сладко-кисела супа с гъби и тофу 3
Нишестето се ратваря в купа с малко вода.
4
Сладко-кисела супа с гъби и тофу 4
Яйцата се разбиват и се овкусяват с магданоз, джинджифил и соев сос.
5
Сладко-кисела супа с гъби и тофу 5
Сиренето се нарязва на кубчета и се слага в тенджерата с гъбите.
6
Сладко-кисела супа с гъби и тофу 6
Добавят се сусамово олио, оцет и захар.
7
Сладко-кисела супа с гъби и тофу 7
Овкусените яйца се сипват на тънка струйка в супата.
8
Сладко-кисела супа с гъби и тофу 8
Сгъстява се с разтвореното нишесте.
9
Сладко-кисела супа с гъби и тофу 9

Украсява се с нарязаните пера пресен лук.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: