Сладкиш „Зебра"

Източник: Силвия Маркова
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 30.11.2014
Сладкиш „Зебра\
 
Необходими продукти:
за блата:
3 яйца
100 г краве масло
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
2 с. л. какао
1 с. л. кафе
150 мл прясно мляко
кората от 1 лимон
1 ванилия на прах

за глазурата:
125 г сирене „Крема"
70 г краве масло
10 капки есенция ванилия
100 г пудра захар


Начин на приготвяне:
1
Сладкиш „Зебра\
Разбиваме мекото масло със захарта и ванилията на ниска скорост на миксера, докато се получи пухкав крем.
2
Сладкиш „Зебра\
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци, жълтъците се добавят към масления крем с кората на лимона. Разбиват се с миксера.
3
Сладкиш „Зебра\
Брашното и бакпулверът се пресяват и се добавят, на части, към крема, като се редува с млякото, докато всичко се смеси добре.
4
Сладкиш „Зебра\
Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол. Постепенно се прибавят към сместа, като се бърка с шпатула.
5
Сладкиш „Зебра\
Тестото се разделя в два съда. В единия се добавя какаото с кафето, докато напълно се смеси.
6
Сладкиш „Зебра\
В тава с хартия за печене се изсипват 2 с. л. от кафявото тесто. След това отгоре се сипват 2 с. л. бяло тесто, после пак кафяво, бяло и така, докато свършат.
7
Сладкиш „Зебра\
Пече се 30-35 минути в загрята на 180 градуса фурна.
8
Сладкиш „Зебра\
За глазурата се разбиват сиренето, мекото масло, пудрата захар и есенцията. Получава се гъста хомогенна смес.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2015
За пореден път приготвен!
4.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2015
Рецептата я знам от преди и съм го правила с шоколадова глазура, и с тази глазура също е много вкусен !
3.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2015
Любим :) Получи се страхотно. Пробвах и разделих блата на два. Между тях сложих глазура и стана страхотен :)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2015
получи се добре но удвоих продуктите за глазурата
1.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2015
красота
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: