Сладкиш „Трес лечес“ с карамелен сос

Балкански вариант
Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
240 г захар
170 г брашно
5 яйца
1 бакпулвер
1 щипка сол
краве масло за намазване на тавата

за млечната смес:
700 мл прясно мляко (3,6%)
350 мл животинска сметана
50 г сухо мляко
10 г бурбонска ванилова захар

за карамела:
150 мл животинска сметана
120 г захар
40 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Сладкиш „Трес лечес“ с карамелен сос
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с 50 г от захарта.
2
Сладкиш „Трес лечес“ с карамелен сос 2
Белтъците се разбиват със солта, прибавя се останалата захар и отново се разбиват, докато се получи сняг. Снегът от белтъци се пресипва при разбитите жълтъци и внимателно се добавят брашното и бакпулверът.
3
Сладкиш „Трес лечес“ с карамелен сос 3
Правоъгълна тава се намазва с масло и тестото се излива в нея. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 20 минути. Оставя се, да се охлади.
4
Сладкиш „Трес лечес“ с карамелен сос 4
В купа се разбъркват сухото мляко, прясното мляко, сметаната и ваниловата захар, така че да няма бучки.
5
Сладкиш „Трес лечес“ с карамелен сос 5
Изливат се върху охладения блат и се оставя за една нощ в хладилник.
6
Сладкиш „Трес лечес“ с карамелен сос 6
Захарта се карамелизира в касерола. Налива се сметаната и се готви, докато карамелът се разтвори.
7
Сладкиш „Трес лечес“ с карамелен сос 7
Дърпа се от огъня, добавя маслото и се разбърква, докато се стопи. Оставя се, да се охлади.
8
Сладкиш „Трес лечес“ с карамелен сос 8
Готовият сладкиш се залива с карамела. Поднася се веднага.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.06.2018
Как успяхте да съсипете и този сладкиш.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


251 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: