Сладкиш „Шпаньол“

Бърз, лесен и вкусен
Източник: Моника
ТИТЛА: Чирак
Дата: 16.11.2016
Сладкиш „Шпаньол“
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. прясно мляко
1 1/2 ч. ч. захар
125 г краве масло
5 с. л. какао
4 яйца
1 1/2 ч. ч. брашно
1 пакетче бакпулвер


Начин на приготвяне:
1
В тенджерка се смесват млякото, захарта, маслото и какаото. Варят се на слаб огън около 10 минути. От сместа се заделя 1 ч. ч.
2
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват. Белтъците също се разбиват и се смесват с жълтъците. Прибавят се към какаовата смес в тенджерката.
3
Сипва се брашното, предварително смесено с бакпулвера.
4
Сместа се прехвърля в тава и се пече до готовност, в загрята на 170-180 градуса фурна.
5
Нарязва се на парчета и се залива със заделената какаова смес. Украсява се по желание – може да се поръси с кокосови стърготини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: