Сладкиш с ябълки и канела

Небрежно разрошен
Източник: Бон Апети
Дата: 10.01.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
120 г краве масло (меко)
170 г кафява захар „Демерара”
2 сладко-кисели ябълки
140 г брашно
1 яйце
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. канела
1 ванилия
1/2 ч. л. сол
масло за намазване
брашно за поръсване

за крема:
600 г извара
80 г кафява захар „Демерара”
1 ванилия
2 яйца

за трохите за поръсване:
60 г кафява захар „Демерара”
60 г брашно
40 г краве масло (студено)


Начин на приготвяне:
1
Сладкиш с ябълки и канела
Основата се приготвя като маслото се разбива със захарта.
2
Сладкиш с ябълки и канела 2
Прибавят се яйцето, ванилията, канелата, бакпулверът, солта и брашното и отново се разбива.
3
Сладкиш с ябълки и канела 3
Сместа се изсипва в намазана с масло, набрашнена тава и отгоре се разпределят обелените и нарязани на малки кубчета ябълки.
4
Сладкиш с ябълки и канела 4
Пече се около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна.
5
Сладкиш с ябълки и канела 5
Кремът се приготвя като изварата и захарта се разбиват и към тях се добавят яйцата и ванилията.
6
Сладкиш с ябълки и канела 6
Сместа за поръсване се приготвя като брашното, маслото и захарта се разбъркват, докато се образуват трохи.
7
Сладкиш с ябълки и канела 7
Кремът се намазва върху охладената основа.
8
Сладкиш с ябълки и канела 8
Отгоре се поръсват трохите.
9
Сладкиш с ябълки и канела 9
Сладкишът се пече около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна.




Съвет:
Докато основата се изпече и охлади, оставете кремът и тестото за трохите в хладилник.

Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2022
Един много приятен и интересен десерт! Понеже нямах необходимото количество извара, допълних с маскарпоне (50/50) и стана много вкусно!
7.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2021
Много вкусен сладкиш, но след като престои няколко дни. Стана любима рецепта.
6.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2014
Получи се много вкусно съчетание на вкусове и текстури - леко дъвчаща основа, мек крем и хрупкаво покритие. Определено и тази ваша рецепта ще се превърне от редовно приготвяните в къщи изкушения!
5.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2014
страхотен сладкиш
4.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2014
Много интересен и различен сладкиш! Преди да започна да го правя си казах сладкиш като сладкиш, но като започнах да го правя, разбрах, че не е като обикновените сладкиши. Дори като го сложих във фурната не бях сигурна какво ще се излезе, защото не съм пробвала нещо подобно, но изглежда вътре става някаква магия и се получи страхотно! По своя инициатива добавих към крема и 2 ч.л. концентриран ликьор, който също му придаде характерен аромат и вкус. Заслужава си да се опита! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


218 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: