Сладкиш с праскови и маскарпоне

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 08.07.2014
Сладкиш с праскови и маскарпоне
 
Необходими продукти:
6 праскови
500 г маскарпоне
150 мл сметана
200 г захар
200 г /24 бр./ бишкоти
1 шоколад


Начин на приготвяне:
1
Разбиваме маскарпонето със сметаната и половината захар до получаването на гладък крем. Попарваме с вряла вода прасковите, обелваме ги, махаме костилките им и ги пасираме с останалата половина захар.
2
В правоъгълна тавичка подреждаме една до друга 8 бишкоти. Намазват се с прасковения крем, а отгоре с белия крем. Това действие се повтаря 3 пъти.


3
Оставяме десерта да преседи в хладилника до 6 часа. Върху охладения сладкиш се настъргва един шоколад. Десертът се сервира охладен.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: