Сладкиш с крем сирене и кайсии

С богат крем и поръска от печени филирани бадеми
Източник: Бон Апети
Дата: 02.08.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
4 яйца
100 г брашно
80 г пудра захар
10 г бурбонска ванилова захар
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол

за крема:
500 г крем сирене
150 г мед
300 мл животинска сметана

за кайсиите:
6 кайсии
2 стръка мащерка
50 г краве масло
1–2 с. л. мед

за поръсване:
50 г филирани бадеми
1–2 с. л. мед
листенца мащерка


Начин на приготвяне:
1
Сладкиш с крем сирене и кайсии
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с половината от захарта и ваниловата захар.
2
Сладкиш с крем сирене и кайсии 2
Белтъците се разбиват с щипка сол и останалата захар.
3
Сладкиш с крем сирене и кайсии 3
Брашното се смесва с бакпулвера. Белтъците се смесват внимателно с жълтъците. Поръсва се с брашното с бакпулвер и се разбърква внимателно.
4
Сладкиш с крем сирене и кайсии 4
Тестото се прехвърля в квадратна форма за печене (с размери 24 х 24 см), застлана с пергаментова хартия. Пече се 20–30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се.
5
Сладкиш с крем сирене и кайсии 5
Крем сиренето се разбърква с меда.
6
Сладкиш с крем сирене и кайсии 6
Сметаната се разбива и се смесва с крем сиренето.
7
Сладкиш с крем сирене и кайсии 7
Пандишпановият блат се разполовява. Едната част се маже с половината от крема. Поставя се другата част и се покрива с останалия крем. Прибира се в хладилник за 2–3 часа.
8
Сладкиш с крем сирене и кайсии 8
Кайсиите се разполовяват и се почистват от костилките. Заливат се с малко мед и разтопено масло, овкусяват се с листенца мащерка.
9
Сладкиш с крем сирене и кайсии 9
Пекат се на грил тиган или грил докато леко се карамелизират.
10
Сладкиш с крем сирене и кайсии 10
Сладкишът се гарнира с кайсиите.
11
Сладкиш с крем сирене и кайсии 11
Поръсва се с мед, запечени филирани бадеми и листенца мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2021
Вкусен сладкиш! Карамелизираните кайсии придават много интересен вкус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: