Сладкиш „Пиня колада“

Фин десерт с аромат на кокос
Източник: Бон Апети
Дата: 26.07.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г сирене „Рикота“
300 г бишкоти „Савоярди“
180 г захар
150 г кокосова сметана
30 г печени кокосови люспи
10 г бурбонска ванилова захар
100 мл ром с аромат на кокос
4 жълтъка
1 консерва ананас (800 г)

Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
Сладкиш „Пиня колада“
Жълтъците и захарта се разбиват и се готвят на водна баня, докато сместа се сгъсти.
2
Сладкиш „Пиня колада“ 2
Налива се половината от рома, разбърква се и когато кремът се сгъсти, се отстранява от котлона. Оставя се да се охлади.
3
Сладкиш „Пиня колада“ 3
Ананасът се отцежда, а сокът се запазва. Половината от плодовете се пюрират, а останалите се нарязват на малки кубчета.
4
Сладкиш „Пиня колада“ 4
Рикотата се смесва с пюрирания ананас, крема от жълтъци, гъстата част от кокосовата сметана и ваниловата захар.
5
Сладкиш „Пиня колада“ 5
Сокът от ананас се разбърква с останалия бял ром. Част от бишкотите се напояват в тази смес и се подреждат в тава.
6
Сладкиш „Пиня колада“ 6
Отгоре се слага нарязаният на кубчета ананас и се покрива се с крем.
7
Сладкиш „Пиня колада“ 7
Оформя се друг пласт от напоени бишкоти, редят се плодове, крем и бишкоти и така до изчерпване на количествата. Завършва се с крем.
8
Сладкиш „Пиня колада“ 8
Сладкишът се прибира в хладилник за 6 часа. Преди поднасяне се поръсва с кокосови люспи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: