Сладкиш от „трохи“ с шоколад

Идеалното допълнение към следобедното кафе
Източник: Бон Апети
Дата: 14.10.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
400 г течен шоколад „Финети“
100 г краве масло (студено)
140 г кафява захар „Мусковадо“
1 ч. л. бакпулвер
1 яйце
1/4 ч. л. сол
кората от 1 портокал

Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
Сладкиш от „трохи“ с шоколад
Брашното, маслото, захарта, бакпулверът, солта и настърганата портокалова кора се смесват.
2
Сладкиш от „трохи“ с шоколад 2
Разбъркват се до хомогенизиране.
3
Сладкиш от „трохи“ с шоколад 3
Прибавя се яйцето.
4
Сладкиш от „трохи“ с шоколад 4
Отново се разбърква, до получаването на трохи.
5
Сладкиш от „трохи“ с шоколад 5
Две трети от сместа се изсипва във форма с подвижно дъно (с диаметър 24 см), застлана с пергаментова хартия.
6
Сладкиш от „трохи“ с шоколад 6
Притиска се с лъжица, за да се оформи блат.
7
Сладкиш от „трохи“ с шоколад 7
Отгоре се излива течният шоколад.
8
Сладкиш от „трохи“ с шоколад 8
Върху него се поръсват останалите трохи.
9
Сладкиш от „трохи“ с шоколад 9
Сладкишът се пече 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
10
Сладкиш от „трохи“ с шоколад 10
Охлажда се и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2016
Без да искам се оказа, че съм купила кофичка бял + тъмен шоколад. Стана много интересно. Много хубава рецепта. :)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2016
Бързо, лесно, вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: