Сладкиш Агнеса

Приготвя се лесно, с аромат на орехи и ванилия
Източник: Desislava Genova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 22.03.2019
Сладкиш Агнеса
 
Необходими продукти:
продукти за сладкиша:
200 г меко масло
1 ч. ч. пудра захар
1 ч. ч. смлени орехи
кората на 1 лимон
1 ч. ч. бяло брашно
4 белтъка

продукти за глазурата:
4 жълтъка
1 ч. ч. пудра захар
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Разбийте мекото масло с пудрата захар, лимоновата кора и орехите. Добавете брашното и разбъркайте. Отделете белтъците от жълтъците и разбийте белтъците на сняг. За да се получат много хубави разбити на сняг белтъци е важно купата, в която ще разбивате, да бъде идеално суха и в белтъците да няма попаднал жълтък от яйцето.
2
Прибавете ги към сместа и бъркайте с шпатула или дървена лъжица. Изсипете сместа в предварително покрита с хартия за печене тава с размери 20х30 см и печете на 170 градуса, докато порозовее и клечката излезе суха.
3
За глазурата разбийте жълтъците с 1 ч.ч. пудра захар и 2 ванилии. Докато е още топъл нанесете глазурата равномерно по повърхността. Можете да оставите глазурата да изсъхне на стайна температура, но ще е необходимо да престои една вечер.
4
Можете и да я "изсушите" във фурната на нисък градус - 50 градуса за около 20-30 минути.

Съвет
Сладкишът може да съхранявате в кутия до 3-4 дни.

Съвет:
Сладкишът може да съхранявате в кутия до 3-4 дни.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.08.2019
Превъзходен десерт!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: