Сладки със сушени смокини

Не се изненадвайте, ако не са хрупкави - те са приятно меки и много ароматни
Източник: Бон Апети
Дата: 18.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
40 г краве масло
70 г захар
1 ванилия
1 яйце
100 г меки сушени смокини
50 г бял шоколад
125 г брашно
2 ч. л. бакпулвер


Начин на приготвяне:
1
Сладки със сушени смокини
Фурната се загрява на 160 градуса с вентилатор. Смокините и шокладът се накълцват. Брашното се смесва с бакплувера и ванилията.

2
Сладки със сушени смокини 2
Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се рабива със захарта. Добавят се яйцето, шоколадът и смокините. След това се смесват със сухите съставки и се разбърка добре.
3
Сладки със сушени смокини 3
Гребва се от сместа с чаена лъжичка и се сипва в тава с хартия за печене.
4
Сладки със сушени смокини 4
Пекат се за 25 минути, охлаждат се и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2022
Пекох ги 25 минути и не станаха меки, но не станаха и твърде хрупкави. Като цяло са доста балансирани и много се харесаха, но според мен белият шоколад не се усеща достатъчно, защото смокините го надвиват. При мен от това количество продукти се получиха 16 сладки с диаметър около 6 см. Реших да ги оформя като топчета, преди да ги изпека, за да станат еднакви, но не се получи съвсем. Впоследствие научих, че това може да се постигне, ако топчетата престоят в хладилника един час, преди да се изпекат :)
5.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2014
Страхотни станаха сладките ... хрупкави и ароматни :)
4.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2013
Сладките станаха невероятно вкусни и са с профуктите, които моето семейство много обича - бял шоколад и сушени плодове.
3.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2013
дето ги обужава
2.
Изпрати
лично съобщение

19.12.2013
Сладките са страхотни.Направих ги в двойна доза и нищичко не остана.Отгоре ги залях с още бял разтопен шоколад/обичаме много сладко/:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


238 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: