Сладки оризови топчета

Фрителе ди ризо – уникален италиански десерт без еквивалент в българската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 04.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г бисерен ориз
1 л прясно мляко
150 г захар
1 есенция ром
80 г брашно
50 г стафиди
1 ч. л. бакпулвер
3 яйца
кората от 1 лимон
1 щипка сол
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Сладки оризови топчета
Оризът, захарта, стафидите и прясното мляко се варят, докато оризът омекне и поеме цялото мляко.
2
Сладки оризови топчета  2
Сместа се оттегля от котлона и когато се охлади се добавят жълтъците, ромът, бакпулверът, настърганата лимонова кора, брашното и се разбърква добре.
3
Сладки оризови топчета  3
Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и се добавят към оризовата смес, като се разбърква внимателно със силиконова шпатула.
4
Сладки оризови топчета  4
С помощта на лъжички от оризовата смес се оформят топчета и се пържат, докато станат златисти. Изваждат се върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
5
Сладки оризови топчета  5
Поднасят се топли или студени, по желание поръсени с пудра захар или гарнирани със сладко. като по желание се поръсват с пудра захар или се гарнират със сладко.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2014
Страхотна идея за закуска или десерт
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: