Сладки „Охлювчета"

Дребни сладки
Източник: Силвия Маркова
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 09.02.2015
Сладки „Охлювчета\
 
Необходими продукти:
за тестото:
1 ч. ч. прясно мляко
20 г мая
1 с. л. захар
400-450 г. брашно
2 жълтъка
1 ч. ч. свинска мас
2 ванилии

за крема:
2 белтъка
1 ч. ч. захар
1 щипка сол
1 ч. ч. орехи (смлени)
1 ч. л. какао


Начин на приготвяне:
1
Сладки „Охлювчета\
Затопленото мляко, захарта и маята се смесват с 2-3 ч. л. брашно и се оставя да втаса 10 минути. Маста, жълтъците и ванилията се разбиват на пухкав крем. Всичко се замесва на меко тесто, което се разделя на 4 топки.
2
Сладки „Охлювчета\
За крема разбиваме белтъците с щипка сол, добавяме чаша захар, разбиваме на сняг, добавяме орехите и какаото.
3
Сладки „Охлювчета\
Всяка топка тесто се разточва на кора с дебелина от около 0,5 см и се маже с крема. Навива се на руло и се реже на парчета от по 1,5-2см.
4
Сладки „Охлювчета\
Поставят се в тава с хартия за печене и се пекат 35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: