Сладки хлебчета с извара и стафиди

С вкусна и ароматна плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 01.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 яйца
100 г захар
150 мл прясно мляко
1 ч. л. суха мая
550 г брашно
2 с. л. краве масло
1 щипка сол
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1/4 ч. л. канела
1 шушулка кардамон

за плънката:
200 г извара
1 яйце
2 с. л. захар
50 г стафиди
1 пакетче лимонови корички (6 г)


Начин на приготвяне:
1
Сладки хлебчета с извара и стафиди
Захарта, маята, яйцата и млякото се разбиват и сместа се оставя да престои една нощ (12 часа), покрита с фолио за свежо съхранение.
2
Сладки хлебчета с извара и стафиди 2
Добавят се разтопеното масло, брашното, стритият кардамон, ваниловата захар, канелата и солта и се замесва меко и еластично тесто, което се оставя да втаса за около 2 часа.
3
Сладки хлебчета с извара и стафиди 3
Плънката се приготвя като изварата се разбърква със стафидите, захарта, белтъка от яйцето и лимоновите корички.
4
Сладки хлебчета с извара и стафиди 4
Тестото се разделя на 16 топки. Всяка топка се притиска и в средата се слага от плънката.
5
Сладки хлебчета с извара и стафиди 5
Затварят се добре и се оформят като малки хлебчета.
6
Сладки хлебчета с извара и стафиди 6
Подреждат се в тава с незалепващо покритие, на разстояние една от друга и се оставят да втасат.
7
Сладки хлебчета с извара и стафиди 7
Намазват се с разбития с малко вода жълтък и се пекат 20 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2015
Амада, може и да се пропусне престоят от една нощ, но винаги когато има предварително тесто, печивото става по-хубаво.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2015
А ако се наръсят със сусам... още по-неустоими ще станат.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2015
Здравейте, за първи път попадам на тази техника - закваската да престои една нощ. Можете ли да обясните защо се прави това? Благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: