Сладък таралеж

Гост: Милица Джуркова
Източник: Бон Апети
Дата: 01.11.2008
Сладък таралеж
 
Необходими продукти:
4 яйца
150 г захар
125 г сухари
100-125 г леко горчив шоколад
100 г смлени бадеми
100 г масло
2 с. л. ром
3 ч. л. брашно
2 ч. л. бакпулвер
масло за намазване
брашно за поръсване
150-200 г шоколад
50-100 г масло
50 г цели бадеми


Начин на приготвяне:
1
Сладък таралеж
Сухарът и бадемите се смилат отделно на фин прах в блендер.
2
Сладък таралеж 2
Маслото и захарта се разбиват на пяна с помощта на миксер в купа.
3
Сладък таралеж 3
Добавят се постепенно яйцата, като се бърка, докато захарта се разтвори.
4
Сладък таралеж 4
Смлените бадеми се смесват със сухара, брашното и бакпулвера. Полученото брашно се изсипва при яйцата.
5
Сладък таралеж 5
Шоколадът се настъргва наситно и се разбърква с тестото.
6
Сладък таралеж 6
Сипва се малко ром и се разстила в покрита с хартия за печене намаслена тава.
7
Сладък таралеж 7
Сладкишът се поставя на най-долното ниво на предварително загрята на 170-180 градуса фурна. Пече се 30-40 минути, след което се оставя да изстине върху решетка.
8
Сладък таралеж 8
Суровите бадеми се накисват във вряла вода, за да се обелят по-лесно.
9
Сладък таралеж 9
Останалият шоколад се разтопява с маслото на водна баня и с получената глазура се залива изпеченият кекс.
10
Сладък таралеж 10
Обелените и разделени на две бадеми се забождат на равни разстояния върху глазурата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: