Сладък качамак

По нашите земи качамакът се приготвя най-вече в солен вариант - с пръжки, яйца и сирене, кисело мляко, но ние решихме да направим един много сладък вариант със сушени плодове
Източник: Бон Апети
Дата: 21.01.2013
Сладък качамак
 
Необходими продукти:
за качамака:
1/2 ч. ч. царевичен грис за качамак
2 1/2 ч. ч. вода
2 с. л. захар
индийско орехче на вкус
100 г сирене „Маскарпоне” за гарниране

за соса от сушени плодове:
40 г сушени кайсии
40 г сушени боровинки
40 г стафиди
40 г сушени смокини
1 с. л. кафява захар
кората от 1 лимон
50 г мед


Начин на приготвяне:
1
Сладък качамак

Сушените смокини и кайсии се нарязват на кубчета и заедно с останалите плодове се сипват в касерола. Налива се вода, колкото да ги покрие. Оставят се да се напоят за 15 минути.

 


2
Сладък качамак 2

Добавя се захарта и се кипва. Сваля се от огъня. След като сместа се охлади, се настъргва кората от лимон, добавя се медът и се разбърква.

 

 


3
Сладък качамак 3

Водата за качамака се кипва и се добавя качамакът. Готви се на слаб огън при постоянно бъркане за 8 минути.

 


4
Сладък качамак 4

Сипва се захарта и се овкусява с индийското орехче. Разбърква се.

 


5
Сладък качамак 5

В чинии за супа се слагат по 3 лъжици от качамака и се залива със сушени плодове и сиропа от тях. Гарнира се с лъжица маскарпоне.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: