Скумрия в зелен сос и грахови тиганици

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 02.04.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 скумрии
1 жълтък
1 сварено яйце
1 стрък чесън
1/2 връзка магданоз
50-60 мл зехтин
сокът от 1 лимон

за тиганиците:
1/2 кг замразен грах
2 белтъка
1 жълтък
1 филия сух хляб
2-3 стръка копър
2-3 с. л. прясно мляко
2 с. л. брашно
1/2 ч. л. чесън на прах
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Скумрия в зелен сос и грахови тиганици
Грахът се сварява в подсолена вода, след което се измива със студена вода, отцежда се и се слага в блендер.
2
Скумрия в зелен сос и грахови тиганици 2
Овкусява се със сол, наситнен копър и чесън на прах и се смила.
3
Скумрия в зелен сос и грахови тиганици 3
Филията хляб се накисва в прясно мляко, начупва се, слага се в блендера при граха и също се смила.
4
Скумрия в зелен сос и грахови тиганици 4
Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с жълтъка, брашното и граха.
5
Скумрия в зелен сос и грахови тиганици 5
Омесва се тесто, от което в тиган с олио се изпържват малки палачинки.
6
Скумрия в зелен сос и грахови тиганици 6
Скумриите се филетират и се запичат на грил тиган от двете страни до златисто.
7
Скумрия в зелен сос и грахови тиганици 7
Магданозът, чесънът, свареното яйце и жълтъкът се пасират със зехтина и сока от лимон.
8
Скумрия в зелен сос и грахови тиганици 8
Рибата се сервира в порционна чиния върху соса, като се гарнира с тиганиците.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: