Скумрия в зелен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 08.05.2001
Скумрия в зелен сос
 
Необходими продукти:
3 големи скумрии
3 зърна бахар
10 зрънца черен пипер
1 дафинов лист
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. майонеза
1/4 връзка магданоз
1/4 връзка копър
1 с. л. босилек
1 сварено яйце
сол и пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Скумрия в зелен сос
В дълбока тенджера се кипват 2-3 ч. ч. вода заедно с подправките. Скумриите се почистват и ако е необходимо, се нарязват на две-три по-дребни парчета. Поставят се в тенджерата, захлупват се и се оставят за 15 минути (този метод на обработка на рибата се нарича поширане).
2
Скумрия в зелен сос 2
Продуктите за соса се пасират. Пошираната риба се изважда от тенджерата и след като изстине, се почиства от костите.
3
Скумрия в зелен сос 3
Рибните филета се поливат със соса и се сервират. Подходяща гарнитура е картофена салата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


204 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: