Скумрия със сос "Ромеско"

Източник: Бон Апети
Дата: 25.07.2005
Скумрия със сос
 
Необходими продукти:
4 скумрии
1/4 връзка магданоз
6-7 с. л. олио
1 щипка сол
външната част на кората от 1 лимон
50 г бадеми
50 г лешници
2 глави чесън
2 червени чушки
2 домата
1 глава лук
1 зелена чушка
средата на 1 филия хляб
1 к. ч. зехтин
оцет и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Скумрия със сос
Чушките, доматите, лукът и пресният чесън се поставят в тава (не се белят) и се пекат в силно сгорещена фурна, докато се зачервят. След това чушките, чесънът и доматите се обелват и се пасират заедно с лука.
2
Скумрия със сос
Рибите се почистват от перките и се подреждат върху решетка, която е поставена върху тава.
3
Скумрия със сос
Лимоновата кора и магданозът се нарязват наситно и се смесват. Налива се мазнината, посолява се. Коремите на рибите се пълнят с получената смес. Пекат се 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
4
Скумрия със сос
Бадемите и хлябът се изпичат. След това бадемите и лешниците се смилат и се добавят към пюрираните зеленчуци. Постепенно се налива зехтинът, като пюрирането продължава. Натрошава се хлябът, посолява се и се овкусява с оцет.
5
Скумрия със сос
Изпечените риби се гарнират със сос "Ромеско" и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: