Скумрия с доматен винегрет

Източник: Бон Апети
Дата: 01.12.2005
Скумрия с доматен винегрет
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
600 г филе от скумрия
2 скилидки чесън
2 червени чушки
2 зелени чушки
1 глава лук
3-4 стръка магданоз
2 шепи сушени домати
бялата част на 1 стрък праз лук
2-3 стръка магданоз
4 с. л. зехтин
2 с. л. балсамов оцет


Начин на приготвяне:
1
Скумрия с доматен винегрет
Картофите се измиват добре, подсушават се и се нарязват на половини, без да се белят. Слагат се в предварително намазнена тава заедно с нарязаните на ивици лук и чушки.
2
Скумрия с доматен винегрет 2
Зеленчуците се пекат около 35 минути при температура 220 градуса в предварително загрята фурна, като периодично се разбъркват. Накрая се поръсват с нарязан наситно магданоз.
3
Скумрия с доматен винегрет 3
Рибата се посолява, поставя се с кожата надолу в нагорещен тиган с малко мазнина и се пържи само от едната страна.
4
Скумрия с доматен винегрет 4
Сушените домати се заливат с вряла вода и се изчаква да омекнат. Лукът се нарязва наситно и се залива със зехтина. Добавят се наситнените домати и магданоз, балсамовият оцет и солта. Разбърква се добре.
5
Скумрия с доматен винегрет 5
Рибата се поднася със соса и гарнитурата, която се полива с малко зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: