Скумрия с доматен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 14.01.2004
Скумрия с доматен сос
 
Необходими продукти:
4 скумрии
олио за намазване
сол и черен пипер на вкус
1 буркан домати
бялата част от 2 стръка праз
2 кисели краставички
4 с. л. олио
1 шепа маслини (без костилки)
1 ч. л. сух естрагон (магданоз)
2 щипки сол


Начин на приготвяне:
1
Скумрия с доматен сос
Скумрията се почиства, посолява се и се подправя с черен пипер. Оставя се да престои 10–15 минути и се прехвърля в намаслена тава. Пече се в предварително сгорещена фурна до зачервяване при температура 180 градуса.
2
Скумрия с доматен сос 2
Сосът се приготвя, като в сгорещеното олио се запържва за минута нарязаният наситно праз, прибавят се предварително пасираните домати и се подправя със солта. Вари се около 10 минути, добавят се нарязаните на ивички кисели краставички и маслините, овкусява се с естрагона и ври още 2–3 минути.
3
Скумрия с доматен сос 3
Изпечената риба се почиства от костите, залива се с приготвения сос и по желание се гарнира с картофено пюре или задушен ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2015
Аз нарязах скумрията на котлетчета и я сложих да се пече, през това време приготвих соса, залях рибата и я върнах във фурната да се допече със соса - стана супер.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2015
Много е лесна и вкусна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: