Скумрия с ароматна коричка

Елегантно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг скумрия дребна (4 х 300 г)
50 мл зехтин (+ за намазване)
4 филийки хляб
1/4 връзка магданоз
4 стръка мащерка
2–3 стръка риган
2 стръка босилек
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
600 г картофи
200 г спанак
50 г маринован артишок (в зехтин)
40 г сушени домати (в зехтин)
60 мл зехтин
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Скумрия с ароматна коричка
Рибата се почиства и се филетира. Подсушава се и се овкусява със сол и черен пипер.
2
Скумрия с ароматна коричка 2
В тавата за печене се слага лист пергаментова хартия и се намазва със зехтин. Филетата се поставят в тавата с кожата надолу.
3
Скумрия с ароматна коричка 3
Хлябът се смила в блендер. Добавят се магданозът, мащерката, риганът, босилекът, зехтинът и сол, и се смила отново.
4
Скумрия с ароматна коричка 4
Рибата се покрива с ароматните трохи и се пече 12–15 минути в загрята на 200 градуса фурна, без вентилатор.
5
Скумрия с ароматна коричка 5
Картофите се обелват и се режат на кубчета. Сваряват се в подсолена вода, като не бива да се разпадат.
6
Скумрия с ароматна коричка 6
Спанакът се почиства и се накъсва.
7
Скумрия с ароматна коричка 7
Сушените домати и чесънът се накълцват, артишокът се реже на едро.
8
Скумрия с ароматна коричка 8
Половината от зехтина за гарнитурата се загрява в тиган и в него се сотират доматите, чесънът и артишокът. Добавя се спанакът и се готви, докато намали обема си.
9
Скумрия с ароматна коричка 9
След това се сипват картофите, налива се останалият зехтин и се запържват.
10
Скумрия с ароматна коричка 10
Съдът се дърпа от котлона и гарнитурата се овкусява със сол и черен пипер.
11
Скумрия с ароматна коричка 11
Рибата се сервира върху гарнитурата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2018
Хубава, лесна и бърза рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: