Скумрия по провансалски

Източник: Бон Апети
Дата: 10.07.2003
Скумрия по провансалски
 
Необходими продукти:
4 скумрии
2–3 с. л. олио
5–6 стръка магданоз
5–6 стръка копър
4 с. л. сок от лимон
сол и пипер на вкус
4 домата
50–100 г маслини
3 с. л. зехтин
1/2 в. ч. бяло вино (Мускат)
2 стръка зелен лук
3 скилидки чесън
2 щипки майорана


Начин на приготвяне:
1
Скумрия по провансалски
Рибата се почиства, измива се със студена вода и се овкусява със ситно нарязаните копър и магданоз, солта и лимонения сок. Подрежда се в намаслена тава и се пече при температура 180 градуса 20–30 минути.
2
Скумрия по провансалски 2
Бялата част на лука, предвиден за соса, се реже наситно, зелената – на колелца, а доматите се почистват от семето и се нарязват на много ситни кубчета.
3
Скумрия по провансалски 3
В загретия зехтин се запържва за минута само бялата част от лука, прибавя се виното и след като се поизпари, се слагат накълцаният чесън, доматите, майораната и маслините. Варенето продължава още 1 минута. Изпечената скумрия се полива със соса и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: