Скумрия "Папиот"

Източник: Бон Апети
Дата: 06.11.2003
Скумрия
 
Необходими продукти:
2 едри скумрии
300–350 г карфиол
1 стрък праз
100–200 г букет от горски гъби (стерилизирани)
3–4 с. л. олио
лимонов сок на вкус
сол и черен пипер на вкус
зърна грозде за гарниране
150–200 г карфиол
1 в. ч. бяло вино
1/4 глава лук
30 г краве масло
1 кубче телешки бульон
1 ч. л. мащерка
1–2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Скумрия
Рибата се филетира и се овкусява със сол и черен пипер.
2
Скумрия
Карфиолът се накъсва на розички, които се поставят в тава, поливат се със зехтина и се запичат за 10 минути при температура 180–200 градуса.
3
Скумрия
Празът се реже на едри парчета, след това се нарязва надлъжно на тънки ивички и се бланшира за минута в кипнала подсолена вода. Изважда се и се потопява в студена вода, за да се охлади.
4
Скумрия
Върху разстлан лист фолио се сипват 1–2 с. л. олио. Слага се от бланширания праз, покрива се със запечен карфиол, поставя се 1 рибно филе и коктейл от горски гъби. Процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите. Увива се и се пече около 20 минути при температура 220 градуса.
5
Скумрия
Сосът се приготвя, като в разтопеното маслото за около минута на силен огън се запържва ситно накълцаният лук. Прибавя се останалият карфиол, нарязан надребно. Пържи се още 1 минута, овкусява се с мащерката и се разбърква.
6
Скумрия
Залива се с виното и кубчето бульон, разтворено в 200 мл вода. Похлупва се и се оставя да поври на тих огън около 10 минути. След това се разбива с блендер и се подкиселява с лимонов сок на вкус.
7
Скумрия
При сервиране всяка порция задушена риба се залива със соса и се гарнира със зърна грозде.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: