Скумрия на тиган със сос от лимон, чесън и джинджифил

Карибска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 30.04.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 скумрии
сокът от 1 лайм
сокът от 1 лимон
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 ч. л. настърган джинджифил
3-4 с. л. олио
4-5 с. л. соев сос
4-5 стръка магданоз
1/2 зелена чушка
1 скилидка чесън
3 бр. авокадо
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Скумрия на тиган със сос от лимон, чесън и джинджифил
Зелената чушка се настъргва, чесънът и магданозът се нарязват наситно и се слагат в купа.
2
Скумрия на тиган със сос от лимон, чесън и джинджифил 2
Добавя се настърганият джинджифил, наливат се соковете от лимон и от лайм, поръсва се със захар, сол и черен пипер.
3
Скумрия на тиган със сос от лимон, чесън и джинджифил 3
След това се овкусява със соев сос, полива се с олио и хубаво се разбърква.
4
Скумрия на тиган със сос от лимон, чесън и джинджифил 4
Скумриите се филетират и черната ципа се отстранява.
5
Скумрия на тиган със сос от лимон, чесън и джинджифил 5
Филетата се поставят с кожата надолу върху загрят тиган и се пекат 4-5 минути.
6
Скумрия на тиган със сос от лимон, чесън и джинджифил 6
Когато почти целите филета станат бели, върху тях се сипва половината от соса.
7
Скумрия на тиган със сос от лимон, чесън и джинджифил 7
Авокадото се разрязва на половини, костилката се отстранява и плодът се нарязва на филийки.
8
Скумрия на тиган със сос от лимон, чесън и джинджифил 8
Рибните филета се сервират с филийки авокадо и се поливат с останалата част от соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2015
доооооооооооооооооообре
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: